Välkommen
till Kultur Upplands-Bro
Kultur
 

Lars Arvidsson

Konsthallen

Konstnären Lars Arvidsson ställer ut måleri, grafik & scenografi med naturintryck som utgångspunkt.

8/4 kl.13:00 inviger Naser Vukovic, Kultur-och fritidsnämndens 1:e vice ordförande.

26/4 kl. 12.30-13 guidad lunchvisning i Konsthallen.

22/4 Konstverkstad för barn med Lars Arvidssons konst som utgångspunkt. Med Ella Heickell i Kulturhuset/ Workshophallen

 

Lars Arvidssons målningar är undersökningar och abstraktioner. Detaljer och utsnitt ur något större. Grenverk, speglingar,ljusspel, löv.

I Konsthallen visar han delar av scenografin till föreställningen Lövkoja av Ingrid Olterman, kommunkoreograf i Upplands-Bro under 2017.

 

Scenografi av Lars Arvidsson: Kojan 8/4-30/4 Kulturhuset/ Biblioteket, plan 5
På Biblioteket ställer Lars Arvidsson ut ett exempel på scenografin som han har skapat till föreställningen Lövkoja av Ingrid Olterman.

 

Scenografi av Lars Arvidsson: Draken 8/4-30/4 Brohuset / Konstkuben
I Konstkuben ställer Lars Arvidsson ut några exempel på scenografi som han har skapat till föreställningar av Ingrid Oltermanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Skrivet om Lars Arvidsson
”Genomgående på utställningen är sättet att förvandla konkreta iakttagelser till något abstrakt och allmänt. Realistiska landskap befinner sig på gränsen att upplösas i mönster och geometriska figurer. Ibland tar han steget fullt ut och i en triptyk som heter Lövverk har omgivningarna försvunnit och kvar blir bara bladen, som filtreras genom olika färgklanger - smaragdgrönt, lime och lila. Några av målningarna har också försetts med dekorativa inslag som punkterar alltför naiva föreställningar om relationen mellan måleri och verklighet. En stor målning som heter just Vårvinter föreställer svarta grenar som går igenom ett poröst istäcke, men de förvandlas också till något kalligrafiskt när de slingrande avtecknas mot en röd bakgrund i ena kanten av verket. Något liknande inträffar också i målningen Grenverk, där svarta kvistar mot en lilafärgad skymning förvandlas till ett taggigt mönster. Det anger ett slags gränssnitt som visar hur naturen övergår i konst.”
Recension av Pauli Olavi Kuivanen, Norrköpings Tidningar 121203

Mer om Lars Arvidssonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tips! Under 2017 kommer filmade dansverk av korografen Ingrid Olterman visas i Konsthallen/ Studion, håll utkik under Konsthallen på:
www.upplands-bro.se/konst

 

Målning av Lars Arvidsson föreställande ett abstrakt mönster av kastanjeträd
Kulturhuset/ Konsthallen
Furuhällsplan 1, 196 40 Kungsängen
Arrangör: Konsthallen
 
Fri entré
 

Du kanske också gillar