Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Premiär: Företaget öppnar portarna

Peter Larsson, SMD Logistics

Välbesökt premiär för det nya konceptet Företaget öppnar portarna den 20 oktober på SMD Logistics.

Ett fyrtiotal företagare och politiker samlades för att lära sig mer om Swedish Match dotterbolag SMD Logistics, som var först ut i det nya konceptet.

Vid Företaget öppnar portarna får ett Upplands-Broföretag 60 minuter att visa upp och berätta om sin verksamhet över en enklare lunch för det lokala näringslivet i kommunen. Tanken är att visa upp och öka kunskapen om de lokala företagen för att skapa nya samarbeten och affärsmöjligheter.

Efter att kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S) hälsat deltagarna välkomna och presenterat det nya konceptet inledde Peter Larsson (bilden ovan) från SMD Logistics sin presentation om företaget och etableringen av distributionscentralen i Brunna.

Peter berättade bland annat att antalen distributionscentraler stadigt har minskat i antal, från 10 st 1957 till 4 st 1964. 2016 utgår samtliga leveranser från SMD Logistics distributionscentral i Kungsängen.

 

Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande, Upplands-Bro kommun

Kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S) hälsar deltagarna välkomna.

 

Distributionscentralen i Brunna består av en kontorsdel, ett höglager med över 14 000 pallplatser, världens största snuskyl och en stor humidor. SMD Logistics ansvarar för i stort sett all distribution av tobak i Sverige. På anläggningen i Brunna arbetar 160 personer och företaget hanterar ca 63 000 orderrader dagligen.

Företaget öppnar portarna avslutades med en spännande rundvisning, där deltagarna fick se kontorsdelen, höglagret och säkerhetsrummet där övervakningen av anläggningen och samtliga transporter sker.

Marlén Asperot

Marlén Asperot, kanslichef på SMD Logistics, visar upp verksamheten.

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2016-10-26