Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Välbesökt Nationaldagsgalopp
- snart invigning av Bro Park

Bild, publiken sitter i gräset och tittar på Nationaldagsgaloppen.

I ett strålande soligt försommarväder var Gärdet i Stockholm fyllt av besökare när årets upplaga av Nationaldagsgaloppen genomfördes den 6 juni. Invigningen av den nya och moderna galoppanläggningen Bro Park i Upplands-Bro kommun ligger nu bara några veckor bort, vilket uppmärksammades på många sätt.

Text och foto: Hans Lundin

Vädergudarna var på sitt mest soliga humör denna dag. Besökarna fick bland annat se flera spännande galopptävlingar, beskåda den spektakulära hattparaden, med den nya grenen Match your Dog. De fick även ta del av information om galoppsporten och invigningen den 19 juni av den nya galoppanläggningen Bro Park, som nu ersätter Täby Galopp. Många hade med sig egna picknickkorgar och njöt i det gröna.

Bild, Svensk Galopps ordförande Hans Hansson invigningstalade. Sonja Aldén sjöng nationalsången.

Svensk Galopps ordförande Hans Hansson invigningstalade och Sonja Aldén sjöng nationalsången tillsammans med besökarna.

Upplands-Bro kommun hade ett informationstält där Marcus Nybom, Camilla Jägerfjäll och Susanne Lindqvist fick många frågor om Bro Park. Det fick också Anette Boija, Annika Johansson och Margareta Östgård Svennehed i Svensk Galopps speciella Bro Park-tält strax intill.

Bild, Per-Anders Gråberg är en av Sveriges främsta jockeys

Per-Anders Gråberg är en av Sveriges främsta jockeys och han deltog också i flera av dagens lopp. Han ser fram emot den nya Bro Park.

– Det blir fantastiskt fint och jättepositivt för galoppsporten. Vi kommer kunna satsa mer än tidigare och därmed bredda intresset, menade han.

Eva Bergström var en av de många besökarna som var intresserad av Upplands-Bro och Bro Park.

– Jag bor själv i Värmdö och har ett företag inom hästbranschen och är intresserad av såväl galoppsporten som Upplands-Bro och den nya anläggningen. Den här Nationaldagsgaloppen är fantastisk och jag hoppas att det blir bra på Bro Park, sa hon.

Under dagen genomfördes åtta tävlingar: två ponnygalopper och sex ordinarie lopp, varav två med arabiska fullblod. De sistnämnda loppen direktsändes i teve till Abu Dhabi.

Fyra representanter för Svensk Galopp besökte Upplands-Bros tält och pratade galopp och Bro Park. Det var Ulf Hörnberg (VD), Peter Gudmundsson (projektledare för Nationaldagsgaloppen), Dennis Madsen (sportchef) och Pia Skoog (marknadschef).

De lyfte fram det goda samarbetet med Upplands-Bro kommun och blickade framåt mot invigningen av Bro Park.

Bild, representanter för svensk galopp samtalar med Upplands-Bro kommuns personal.

– Vi kan se att det finns ett stort intresse för Bro Park och många är nyfikna på den nya anläggningen. Det är positivt för galoppsporten, sa Ulf Hörnberg.

– Vi har ett bra samarbete med kommunen och vi har pratat om många viktiga frågor, bland annat kommunikationerna, sa Dennis Madsen.

Bild, Mattias Forsberg ler i solen på nationaldagsgaloppen.

Mathias Forsberg är näringslivschef i Upplands-Bro och han lyfte tidigare på dagen upp hur viktig den nya anläggningen blir.

– Det kommer att bli ett jättelyft med Bro Park och jag ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Galopp, menade han.

Marcus Nybom, som är näringslivsutvecklare, menade att Bro Park kommer att bli ett lyft för hela besöksnäringen.

– Den kommer att locka en ny kategori av besökare till Upplands-Bro och därmed stärka vår attraktionskraft, vilket också blir positivt för våra företagare, sa han.

Hur gick det då i hattparadtävlingen och i den nya Match your Dog-grenen? Juryn, som i år bestod av Ann Wilson (från Let’s Dance), Anders Bagge (tidigare Idoljurymedlem) samt bloggaren Daniel Paris hade ett tufft jobb. Segrare blev Edvin i barnklassen, Viktor i herrklassen och Maria i damklassen, samtliga med mycket fantasifulla kreationer. Match your Dog-klassen vanns av Astrid med hunden Ginny. De var synnerligen lika varandra och matchade varandra väl.

Bild, Juryn med Daniel Paris, Ann Wilson och Anders Bagge. Här hälsar de på Astrid och hennes hund Ginny som bägge också senare vann den nya Match your Dog-klassen.

Efter dagens Nationaldagsgalopp på Gärdet ser nu alla fram emot den stora invigningen av Bro Park söndagen den 19 juni.

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2016-06-07