Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Upplands-Bro kommun hälsar Ramirent välkomna

Ramirent Brunna

Foto: Ramirent

Maskinuthyrningsföretaget Ramirent påbörjade i maj flytten till nya lokaler i Brunna verksamhetsområde norr om Kungsängen. Den nya anläggning kommer på sikt sysselsätta cirka 200 personer och Ramirent blir därmed en av kommunens största arbetsgivare.

Ramirent är ett relativt ungt företag som bildades 2004 genom sammanslagningen av företagen Altima och Stavdal. Företagets historia sträcker sig emellertid, genom de nyss nämnda företagen, så långt tillbaka som slutet av 1950-talet.

Tack vare en stark tillväxt och expansion flyttar Ramirent nu från grannkommunen Järfälla till nybyggda lokaler i Brunna verksamhetsområde. Ramirents nya anläggning är placerad i nordvästra Brunna i närheten av Kungsängen Golf Club och alkoholdistributören Altia. Delar av Ramirents verksamhet i Stockholms- och Uppsalaområdet samt delar av huvudkontoret flyttar till de nybyggda lokalerna, som Kilenkrysset uppfört under vintern 2015/2016.

Ramirents VD Jonas Söderkvist ser fram emot att expandera ytterligare genom den nya anläggningen i Brunna:

- Ramirent får nu helt nya lokaler särskilt anpassade för vår verksamhet och som ger oss precis den miljö vi behöver för att växa och utvecklas ytterligare i östra Sverige och i landet som helhet.

Även kommunens näringslivschef Mathias Forsberg ser positivt på Ramirents etablering och den starka expansionen i Brunna:

- Ramirent blir kommunens näst största privata arbetsgivare och det är glädjande att de valt att etablera sig här i Upplands-Bro. Etableringen bekräftar åter den starka attraktionskraften i Brunna och jag hoppas att vi tillsammans ytterligare kan förbättra företagsklimatet framöver.

Ramirent är en av flera större etableringar i Brunna den senaste tiden. I februari 2016 invigde SMD Logistics AB, som är ett helägt dotterbolag till Swedish Match, en ny distributionscentral i Brunna. Vidare driver företaget Svenskt Kosttillskott sin e-handelsverksamhet från Brunna sedan vintern 2015/2016. Även tredjepartslogistikföretaget Edström Logistics bedriver sedan hösten 2015 verksamhet i Brunna.

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2016-05-11