Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Näringslivsfrukost med stadsbyggnad i fokus

Mathias Rantanen, tillväxtchef

Foto: Caroline Falkengren

Intresset var stort och deltagarna många när säsongens första näringslivsfrukost ägde rum 25 februari. Kommunens tillväxtchef Mathias Rantanen presenterade de många pågående och kommande byggprojekten i Upplands-Bro.

Camilla Janson, kommunstyrelsens ordförande och Mathias Forsberg, näringslivschef

Foto: Caroline Falkengren

Näringslivschef Mathias Forsberg och kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S) inledde frukostmötet och hälsade deltagarna välkomna.

Mathias Rantanen, tillväxtchef

Foto: Caroline Falkengren

Mathias Rantanen presenterade kommunens byggprojekt genom att ta med publiken på en resa tur och retur från Norra Stäksön i öst till Bro i väst. På Norra Stäksön planeras bland annat för ca 2500 nya bostäder, en anlagd strandpark, skolor och en småbåtshamn.

Trädgårdsstaden i Bro, där 1000 bostäder planeras, var ytterligare ett projekt som Mathias presenterade.  I Trädgårdsstaden i Bro planeras tre förskolor, en F-9 skola och en idrottshall. Vidare finns möjlighet att skapa ett torg med butiker nära pendeltågsstationen samt möjlighet till kolonilottsområden.

Mathias berättade vidare att kommunen har över 40 planprojekt i pipeline, vilket bekräftar bilden av Upplands-Bro som en mycket expansiv kommun. Mer information om kommunens pågående och kommande projekt finns att läsa här.

Nina Rönnberg, projektledare för Upplands-Brogalan

Foto: Caroline Falkengren

Avslutningsvis presenterade Nina Rönnberg från Maxim Event Upplands-Brogalan, som är årets fest för företag och privatpersoner i Upplands-Bro. Boka redan nu in den 9 april i almanackan och köp dina biljetter på galans hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2016-02-29