Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Förväntan och glädje på Upplands-Brogymnasiet

Catch´Em UF

Årets UF-Företag Catch´Em UF

Färgen hade knappt torkat på de egendesignade montrarna och pitcharna var slipade till perfektion. Det var dags. Kl. 10.05 öppnades portarna till årets Entreprenörsdag för Upplands-Brogymnasiets UF-företagare.

De unga företagarna ställde ut sina företag och presenterade sina affärsidéer för en mangrann jury på sex personer. Juryn bestod av Henrik Roempke och Kim Eriksson från Sparbanken i Enköping, Benjamas Plumarpurn från Företagarna Upplands-Bro, Lena Malmsten-Bäverstam från Damernas Företagsbyrå samt Mathias Forsberg och Marcus Nybom från kommunens näringslivsstab.

Affärsidéerna var lika många som företagen. Snigelfällor, en hemsida för bortsprungna husdjur och reflexband var några av de produkter och tjänster som visades upp.

Företagen höll generellt en mycket hög nivå, vilket bidrog till ett svårt och långdraget juryarbete. Efter många övervägningar och intensiva diskussioner var vinnarna i de fyra kategorierna utsedda. Företagen tävlade i följande kategorier: Årets UF-Företag, Årets Affärsplan, Årets Koncept och Publikens Pris.

Catch´Em UF

Catch´em UF blev Årets UF-företag 2016. Produkten är en snillrik snigefälla med en löstagbar påse där sniglarna fångas. Snigelfällan är lika enkel som genial.

Trend Bottle UF

Trend Bottle UF vann priset Årets Affärsplan. Genom egendesignade vattenflaskor och en snygg monter får Trend Bottles kunder den rätta köpupplevelsen och en coolare livsstil. Med en väl utförd marknadsundersökning och ett gediget förarbete var framgången ingen slump.

Feel Fresh UF

Årets Koncept tilldelades företaget Feel Fresh UF. Med en snygg shaker och en receptbok fullmatad med juicer och smoothies får kunderna allt dem behöver för en hälsosam vardag. En extra guldstjärna för att företaget lyckats engagera en sponsor.

Niketastic UF

Niketastic UF fick överlägset flest röster från allmänheten och vann därmed Publikens Pris. Företaget säljer Nike-kläder till förmånliga priser och var onekligen popuära när publiken fick välja.

Ung Företagsamhet

Eleverna på Upplands-Brogymnasiets ekonomi- och handelsprogram har möjlighet att driva ett s.k. UF-företag inom konceptet Ung Företagsamhet. Företag startas, drivs och avvecklas under ett läsår. Här hittar du mer info om Ung Företagssamhet

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2016-01-29