Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Näringslivsfrukost med framtidsvisioner

Tunnelbanans nya sträckning

Vid frukosten berättade Emelie Grind, stadsbyggnadsdirektör i Järfälla kommun, om Barkarbystadens framväxt och om tunnelbanans nya sträckning. Vidare berättade Fredrik Lundberg, inköps- och etableringschef på First Camp, om förvärvet och framtidsplanerna för Björknäs Camping & Stugby.

Publik och Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör Järfälla kommun

Emelie berättade att tunnelbanan kommer till Järfälla 2021 och att kommunen är den snabbast växande efter Sundbyberg. Järfällaborna kommer därmed få ett ännu bättre pendlarläge med närhet till olika målpunkter i regionen som exempelvis Solna och Kista.

När det gäller bebyggelsen verkar kreativiteten ha skapat en harmonisk övergång mellan bebyggelse och natur. Exempelvis kommer den gamla landningsbanan på Barkarby flygplats fungera som en väg ur bebyggt område in i natur och grönska. Vidare kommer det finnas s.k. kajer, som skapar en tydlig gräns mellan natur och bebyggelse, likt en hamnkaj.

Fredrik Lundberg, inköps- och etableringschef på First Camp

Fredrik berättade om hur campingplatsernas standard och camparnas önskemål har förändrats över tid. Idag är det stora husvagnar och husbilar som gäller och det är få som kan tänka sig att tälta på en tältplats utan 220 v-anslutning.

För Björknäs Camping & Stugby finns stora framtidsvisioner. Campingen ska successivt rustas upp och anläggningen ska bland annat förses med en äventyrsgolfbana och på sikt även nya stugor och bryggor. Innan den gamla detaljplanen från 1956 är reviderad får First Camp dock nöja sig med att renovera befintliga stugor, berättade Fredrik.


Skärmdump från hemsida "Företagarna Upplands-Bro"

Avslutningsvis berättade Mattias Kranz, ordf. Företagarna Upplands-Bro, om möjligheten att fylla i en intresseanmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för fiberanslutning. Kommunen kan i ett senare skede tillsammans med de lokala företagen redovisa ett underlag för att fibrera kommunen för olika bredbandsleverantörer.

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2015-09-24