Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Upplands-Bro backar i Svenskt Näringslivs ranking

Företagare tar i hand på näringslivslunch.

Foto: Caroline Falkengren

Efter några års kraftig uppgång backar Upplands-Bro kommun i Svenskt Näringslivs kommunranking, som mäter attraktionskraften i det lokala företagsklimatet. Placeringen för 2015 är plats 49, en försämring från plats 31 föregående år.

– Vi prioriterar tre frågor stenhårt – näringsliv, bostadsbyggande och trygghetsfrågor, säger Kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S).  Det är koalitionens politiska mål med företagsklimatet och vi kommer också fokusera på att jobba på nya sätt och involvera alla företag i kommunen.

Placeringen för det sammanfattande omdömet – mätningens viktigaste fråga – går ned 31 placeringar till plats 74 (43). Företagen upplever fortsatt kommunens tillämpning av lagar och regler vara god, på plats 25 (33) samt tjänstemännens attityder till företagande på plats 48 (43). Överlag backar Upplands-Bro svagt i de flesta kategorier. Två kategorier är särskilt negativa: Företagens tillgång till kompetens har sjunkit till plats 175 (101) och skolans attityd till företagande ned till plats 141 (91).

– Jag är missnöjd med resultatet och avskyr att vara en kommun som inte går uppåt, säger näringslivschef Mathias Forsberg. Det är inte Upplands-Bro. Därför har vi redan idag fattat beslut om nya fokusgrupper där vi slumpvis ska intervjua ett stort antal företag för att gå till botten med vad som krävs för att återta vår topposition där vi hör hemma.

Ytterligare kommentarer: 

Camilla Janson (S), Kommunstyrelsens ordförande, camilla.janson@upplands-bro.se tel: 08-581 692 05,
073-961 65 20

Mathias Forsberg, näringslivschef, tel. 08-581 691 32 mathias.forsberg@upplands-bro.se

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2015-09-16