Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Stort intresse för Bro Park på årets upplaga av Nationaldagsgaloppen

Galopphästar, Nationaldagsgaloppen 2015

Foto: Hans Lundin

Nationaldagsgaloppen på Gärdet i Stockholm besöktes i år av cirka 30 000 personer. Intresset för den nya galoppanläggning Bro Park i Upplands-Bro kommun var stort och kommunen var självfallet på plats för att informera om den samt vad Upplands-Bro i övrigt har att erbjuda besökarna.

Text och foto: Hans Lundin

Trots det förhållandevis bistra vädret med blåst, moln och också delvis duggregn besöktes årets upplaga av Nationaldags-galoppen av cirka 30 000 personer. Nationaldagsgaloppen på Gärdet är ett effektivt PR-arrangemang för galoppsporten.

Efter många år på Täby Galopp flyttar Svensk Galopp nästa år till sin nya anläggning, Bro Park i Upplands-Bro. Invigningen beräknas äga rum på försommaren 2016.

Camilla, Marcus och Susanne

Foto: Marcus Nybom och Hans Lundin

Camilla Jägerfjäll, Marcus Nybom och Susanne Lindqvist informerade vid Upplands-Bro kommuns tält.

– Många ställer frågor om Bro Park men många är också intresserade av bland annat bostäder, berättade de. 

Solange Olame Bayibsa (S), kommunfullmäktiges ordförande, och Naser Vukovic (S), vice ordförande i Kultur och fritidsnämnden, fanns också på plats och pratade med besökarna.

Marita Ask från Bo Klok och Göran O Westerberg från Collegio delade tält med Upplands-Bro kommun. Bägge är engagerade i det nya bostadsområdet i Jursta, nära Bro Park.

I Svensk Galopps tält fanns Helena Gärtner.

– Bro Park blir en fantastisk möjlighet för galoppsporten, sa hon

Stockholms landshövding, Chris Heister

Foto: Hans Lundin

Dagen inleddes av att Stockholms landshövding Chris Heister (på bilden ovan) invigningstalade. Jessica Almenäs var konferencier och Shirley Clamp sjöng.

Ponnygalopp

Foto: Hans Lundin

Två ponnylopp för morgondagens jockeystjärnor samt sex ordinarie galopptävlingar, varav två med arabiska fullblod, genomfördes. Bägge de sistnämnda loppen direktsändes i teve i Förenade Arabemiraten.

Publik Nationaldagsgaloppen

Foto: Hans Lundin

Nationaldagsgaloppen blev återigen en folkfest för hela familjen. Många hade packat picknickkorgen och njöt i fulla drag i gröngräset. Molnen skingrades också på eftermiddagen och dagen avslutades solig.

Malin Johansson från Bro var där med barnen Evelyn och Ennifer samt barnens farmor Morella Leon.

– Vi gillar verkligen hästar och framför allt galopp. Det är fantastiskt att galoppen flyttar till Bro Park nästa år, sa Malin med förväntan i rösten

Många deltog i den andra ”huvudattraktionen” för dagen, nämligen den stora hattparaden!

Juryn för Nationaldagsgaloppens hattparad

Foto: Hans Lundin

Årets jury för hattparad bestod av Upplands-Bro kommuns  näringslivschef Mathias Forsberg, Ann Wilson från Let’s Dance, stjärndesignern Lars Wallin och skådespelerskan Ellen Bergström.

Elsa Lundh vann barnklassen och Johannes Dahlberg tog hem segern i herrklassen. Marina Kaleva vann damklassen med en synnerligen fantasifull skapelse bestående av bland annat champagneglas.

Ulf Hörnberg, Mathias Forsberg och Peter Gudmundson

Foto: Hans Lundin

Ulf Hörnberg, VD för Svensk Galopp (t.v. på bild), och Peter Gudmundsson, projektledare för Nationaldagsgaloppen (t.h. på bild), tyckte bägge att det var en fantastisk dag.

– Nationaldagsgaloppen är redan en tradition och 2016 blir ett spännande år när Bro Park invigs, sa de.

Mikael Almén på Svensk Galopp är djupt engagerad i planeringen av Bro Park.

– Det kommer att bli jättebra i Upplands-Bro. Vi ser fram emot invigningen på försommaren nästa år, sa han.

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2015-06-09