Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Företagen fortsatt nöjda i Upplands-Bro

Företagare hälsar på varandra på en näringslivslunch.

Foto: Caroline Falkengren

Företagsklimatet i Upplands-Bro är oförändrat mot föregående år, det visar svaren från Svenskt Näringslivs enkät. De senaste åren har företagsklimatet förbättrats i Upplands-Bro och har nu etablerat sig på en hög nivå. Kommunen tänker fortsätta arbetet tillsammans med företagen.

– Ett växande näringsliv är en avgörande förutsättning för tillväxt, säger Kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S). Vi vill utveckla kommunen tillsammans med företagen i dialog och jobbar även aktivt för att öka tillgången till mark och bostäder.

På den viktigaste frågan, det allmänna omdömet, backar Upplands-Bro kommun marginellt till 3,5 (från 3,6) men ligger på en högre nivå än tidigare år.

– Upplands-Bros sammanfattande omdöme är relativt oförändrat, generellt inga stora förändringar, säger Annika Bröms, regionchef för Svenskt Näringsliv i Stockholm.

Den faktor som ökade mest var kommuntjänstemännens attityder till företagande (3,9), medan service till företag och information till företag visade sämre resultat.

– Jag blir glad över att företagarna uppfattar våra tjänstemäns attityd till företagen som positiv, den viktigaste parametern är att företagare upplever att vi lyssnar på dem och kommunicerar beslut på ett bra sätt, säger näringslivschef Mathias Forsberg. Till nästa år har vi ytterligare två servicefunktioner på plats som jag hoppas förbättrar vårt resultat än mer.

Samtliga enkätsvar finns på Svenskt Näringslivs webbplatslänk till annan webbplats

Ytterligare kommentarer: 

Camilla Janson (S), Kommunstyrelsens ordförande, camilla.janson@upplands-bro.se
tel: 08-581 692 05, 073-961 65 20

Mathias Forsberg, näringslivschef, tel. 08-581 691 32 mathias.forsberg@upplands-bro.se

Betygskalan i Svenskt Näringslivs undersökning är 1-6. Kommunrankingen presenteras den 15 september. 

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2015-06-01