Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

First Camp förvärvar och utvecklar Björknäs Camping & Stugby

Skylt: Björknäs Camping

Foto: Hans Lundin

First Camp Sverige AB är sedan 29 maj ny operatör för Björknäs Camping & Stugby på Ådö. Syftet är att utveckla området ytterligare och målet är att anläggningen ska bli en fyrstjärnig camping. En avsiktsförklaring har träffats mellan Upplands-Bro kommun och First Camp.

Björknäs Camping & Stugby på Ådö, vackert beläget vid Mälaren strax sydväst om Rättarboda och Bro samhälle, har i dag 70 campingplatser och 52 stugor till uthyrning, liksom bl.a. butik och möjligheter till aktiviteter. Det är nära till flera bra golfbanor och det tar bara cirka 40 minuter att komma till Stockholm.

First Camp är Sveriges största kedja inom camping och semesterbyar och har nu 13 destinationer - inklusive Björknäs i Upplands-Bro - från Luleå i norr till Malmö i söder.

Maria Johansson, Upplands-Bro kommun och Fredrik Lundberg, First Camp

Foto: Hans Lundin

Maria Johansson, tillförordnad kommundirektör i Upplands-Bro kommun och Fredrik Lundberg, inköps- och etableringschef på First Camp skakar hand efter att ha träffat en avsiktsförklaring för utveckling av Björknäs Camping & Stugby. Det första steget är att företaget förvärvar campingen och blir ny operatör, vilket ägde rum i fredags, den 29 maj.

- Vi kommer att rusta upp hela området, uppföra nya servicebyggnader och utöka platserna för camping från dagens 70 till cirka 400 under en femårsperiod. Vi avser också att öka möjligheterna till aktiviteter. Vi ser en stor potential i att utveckla Björknäs enligt vårt koncept och vårt mål är att Björknäs ska bli en fyrstjärnig camping, berättar Fredrik Lundberg, inköps- och etableringschef på First Camp Sverige AB.

- Vi är glada för att vi har kunnat nå fram till den här avsiktsförklaringen och att First Camp ser att det finns en bra utvecklingspotential här i Upplands-Bro kommun och att vår kommun är en bra plats att vara på, säger Maria Johansson, som är tillförordnad kommundirektör.

- Jag vill också säga att vi har blivit otroligt väl bemötta. Vi har fått ett bra stöd från kommunen och det har varit nödvändigt för att kunna gå vidare. Det är ett mycket positivt näringslivsklimat här i Upplands-Bro kommun, säger Fredrik Lundberg.

- Inom tre år kommer Björknäs Camping vara en snackis i hela Storstockholm och erbjuda turister ett högklassigt boende vid Mälaren. Det känns kul att vi fått in en så professionell och visionär aktör som First Camp till Björknäs, jag ser fram emot att få arbeta med dem för att utveckla besöksnäringen, säger Mathias Forsberg, näringslivschef, Upplands-Bro kommun.

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2015-06-03