Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Näringslivsfrukost på Igelkott Film

Jan Stefansson, Kristdemokraterna i Upplands-Bro och Lisa Edwards, Centerpartiet i Upplands-Bro.

Foto: Caroline Falkengren

Årets andra näringslivsfrukost ägde rum i en helt nybyggd filmstudio hos Igelkott Film i Brunna. Eric Hasso, grundare och VD till filmbolaget, hade arbetat intensivt för att slutföra byggnationen av studion inför premiärvisningen.

Jan Stefanson, Kristdemokraterna i Upplands-Bro och Lisa Edwards, Centerpartiet i Upplands-Bro, öppnade frukostmötet och hälsade deltagarna välkomna.

Mathias Forsberg, näringslivschef i Upplands-Bro

Foto: Caroline Falkengren

Mathias Forsberg, näringslivschef i Upplands-Bro, var med "live" från en närliggande studio. Mathias berättade om de olika nyetableringarna i Brunna logistikområde, dit Ramirent, Svenskt Kosttillskott och SMD Logistics nu flyttar.

Marcus Nybom, näringslivutvecklare i Upplands-Bro

Foto: Caroline Falkengren

Marcus Nybom, näringslivsutvecklare i Upplands-Bro, gick igenom agendan för frukosten och lämnade över till morgonens första talare, Eric Hasso.

Eric Hasso, VD på Igelkott Film AB

Foto: Caroline Falkengren

Eric Hasso från Igelkott Film berättade om företaget, studion och visade videoklipp från tidigare produktioner. Eric berättade att företaget har funnits i åtta år och att han nu, tack vare studion, utökar sin verksamhet lokalt.

Henrik Cederberg, projektledare för Jobbsökarna

Foto: Caroline Falkengren

Henrik Cederberg, projektledare för Jobbsökarna, som är ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen och Företagarna. Projektet syftar till att identifiera och tillsätta dolda arbetstillfällen med hjälp av uppsökande verksamhet. Henrik berättade hur dagens arbetsmarknad ser ut och inom vilka yrken det råder brist på arbetskraft, som exempelvis sjuksköterskor. 

Anders Geijer och Johan Nylund från Kungsängens Företagscenter

Foto: Caroline Falkengren

Anders Geijer och Johan Nylund från Kungsängens Företagscenter berättade om en ny exponeringsmöjlighet längs med E18 i form av en digital skylt. Skylten beräknas vara färdig i oktober och redan nu går det att anmäla intresse om att få synas på skylten, som kommer att bli ca 50 kvadratmeter stor.

Lena Malmsten-Bäverstam, Damernas Företagsbyrå och Mattias Kranz, Företagarna Upplands-Bro

Lena Malmsten-Bäverstam, ordförande i Damernas Företagsbyrå och Mattias Kranz, ordförande i Företagarna Upplands-Bro, presenterade de företag som är nominerade till Upplands-Brogalan, som äger rum den 21 mars.

Annika Peterson från kommunens Tillväxtkontor avslutade frukosten med att berätta om den teleskopvisning av stjärnhimlen som kommer att genomföras i samband med Earth Hour den 28 mars vid observatorierna i Kvistaberg.

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2015-03-17