Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Innovation Camp på Upplands-Brogymnasiet

Blommor till Stefan Kempe

Foto: Marcus Nybom

100 elever från Upplands-Brogymnasiet samlades under torsdagen för att gruppvis genomföra ett riktigt case från företaget Insamlingen AB.

Stefan Kempe, grundare och VD på Insamlingen AB

Foto: Marcus Nybom

Stefan Kempe, grundare och VD av Insamlingen AB, inledde med en kort företagspresentation. Målet med verksamheten är att genom insamlingen.se  bidra till fler insamlingar och att en större andel av de insamlade pengarna når fram till målet, berättade Stefan entusiastiskt.

Efter företagspresentationen presenterade Stefan dagens case som bestod av två delar: en nulägesanalys kombinerat med ett kampanjförslag och en SWOT-analys.

Pär Thomsson, ekonomi- och juridiklärare på Upplands-Brogymnasiet

Foto: Marcus Nybom

Pär Thomsson, ekonomi- och juridiklärare på Upplands-Brogymnasiet, ger ytterligare detaljer om caset och om den efterföljande jurybedömningen. Strax därefter var aktivitetsnivån hög i Upplands-Brogymnasiets gymnastikhall.

Grupparbete i Upplands-Brogymnasiets idrottshall

Foto: Marcus Nybom

Eleverna arbetar i grupper om 8-10 personer med att lösa uppgiften samtidigt som Stefan Kempe och ett flertal lärare finns tillgängliga för frågor.

Maria Gylte, ekonomi- och juridiklärare på Upplands-Brogymnasiet

Foto: Marcus Nybom

Maria Gylte, ekonomi- och juridiklärare på Upplands-Brogymnasiet, läser upp motiveringen för bästa SWOT-analys.

Vinnare: grupp 2

Foto: Marcus Nybom

Grupp 2 vann priset för bästa SWOT-analys med motiveringen: ”SWOTEN innehåller kloka synpunkter på styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Dessutom ger gruppen förslag på hur Insamlingen.se kan minska effekten av sina svagheter och bibehålla sina styrkor. Tjusigt, tycker vi!”

Vinnare: grupp 5

Foto: Marcus Nybom

Grupp 5 vann priset för bästa kampanjförslag med motiveringen: ”Med en bra presentation, aktuellt ämne och gåvan kopplad till en konkret handling."

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2014-10-10