Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Affärsidéer tar form på Upplands-Brogymnasiet

Unga entreprenörer på Upplands-Brogymnasiet

Det är fredag eftermiddag och eleverna på Upplands-Brogymnasiet har samlats för veckans sista lektion. Ung Företagsamhet står på schemat och lärarna Pär Thomsson och Maria Gylte inleder lektionen. När elevernas arbete tar vid råder febril aktivitet och affärsidéer, tillverkningskostnader och marknadsföringstillfällen diskuteras.

Idéerna, visionerna och frågorna är många. ”Ska vi tillverka själva eller köpa färdiga produkter från Kina?” ”Vad tror du tillverkningskostnaden blir per styck?” är några av de frågor som hörs i klassrummet. Flera av UF-företagarna funderar över vilka personer de har i sina nätverk och vem som kan hjälpa till med vad. Det är många frågor som ska besvaras och inställningen bland eleverna verkar vara att ingenting är omöjligt.

Plast UF, på bilden ovan, funderar över vilka tillstånd de behöver för att tillverka och sälja deras produkt som är ett plastskydd för böcker, där företag har möjlighet att annonsera. De har kontaktat Skolverket och frågat till vilken organisation de ska vända sig för att få mer information. Att vägen till färdig produkt kan vara lång verkar inte vara något hinder för eleverna i Plast UF.

– Det är kul att se ett så genuint engagemang från såväl framtidens entreprenörer, som deras handledare och mentorer. Den starka gruppdynamiken bland UF-företagarna går inte att ta miste på, säger Marcus Nybom, näringslivsutvecklare på Upplands-Bro kommun.

Maria Gylte och elever på Upplands-Brogymnasiet

Maria Gylte, ekonomi- och juridiklärare på Upplands-Brogymnasiet, berättar för eleverna hur de öppnar ett bankkonto för sina framtida in- och utbetalningar.

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2014-09-12