Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Upplands-Bro kommun befäster sin ställning i Svenskt Näringslivs kommunranking

Näringsliv

Foto: Caroline Falkengren

Under de senaste fem åren har Upplands-Bro kommun klättrat hela 188 placeringar, från plats 219 till plats 31, i Svenskt Näringslivs kommunranking. Med förra årets toppnotering på plats 27 och årets placering på plats 31 har kommunen befäst sin ställning som en av Sveriges bästa företagarkommuner.

Den senaste rankingen pekar på ett flertal positiva trender. Bland annat är kommunens företagare generellt nöjda med tillgången på arbetskraft med relevant kompetens och en tydlig förbättring sedan förra årets ranking kan konstateras.

– Efter de senaste årens stora klättring på Svenskt Näringslivs kommunranking har vi nu etablerat oss som en kommun med ett mycket gott företagsklimat. Vi har klättrat nästan 200 placeringar sedan 2009 och vi arbetar nu intensivt för att fortsätta utveckla, förbättra och stärka det lokala företagsklimatet, säger Irène Seth (M), kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro kommun.

– Vi ligger still och befäster oss som en kommun på den översta tiondelen. Jag är glad över att våra tjänstemän har kämpat och lyckats göra företagen nöjda på en ny högre nivå. Sedan ska vi fortsätta skruva och utveckla så att vi kan sätta den här höga nivån som ett golv i framtiden, säger Mathias Forsberg, näringslivschef på Upplands-Bro kommun.

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2014-05-07