Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Upplands-Bro på andra plats i Ung Företagsamhets kommunranking

Upplands-Bro näst bäst på entreprenörskap i Stockholmsregionen

Foto: Ung Företagsamhet Stockholmsregionen

För tredje året i rad klättrar Upplands-Bro kommun på Ung Företagsamhets kommunranking. Sedan 2012 har kommunen klättrat hela tio placeringar, till årets andra plats i länet.

I måndags offentliggjordes Ung Företagsamhets kommunranking. Upplands-Bro kommun har klättrat kraftigt och är näst bäst i länet på ung företagsamhet, efter Upplands Väsby kommun. Motiveringen löd: ”I Upplands-Bro kommun erbjuds en stor del av eleverna möjligheten att driva UF-företag. Med engagerade lärare skapas engagerade elever vilket syns i den höga andelen elever som fullföljer sina UF-år.” 

– Jag kan med stor glädje konstatera att kommunens satsning på unga entreprenörer återspeglar sig i kommunrankingen från Ung Företagsamhet. Inte minst tack vare engagerade och målmedvetna elever och lärare på Upplands-Brogymnasiet kan vi nu ta ytterligare ett kliv mot toppen av rankingen, säger Irène Seth, kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro kommun.

– Jag har haft förmånen att träffa våra UF-företagare och deras mentorer från Upplands-Brogymnasiet ett flertal gånger och upplevt ett genuint engagemang, intresse och målmedvetenhet från såväl lärare som elever. Av den anledningen är jag glad, men inte förvånad, över dagens goda nyhet, säger Marcus Nybom, näringslivsutvecklare i Upplands-Bro kommun.

Ung Företagsamhets kommunranking​

Varje år rankar Ung Företagsamhet Stockholmsregionen kommunernas arbete med entreprenörskap i skolan. De kommuner som återfinns högt upp i rankinglistan erbjuder mycket goda förutsättning för såväl lärare som elever att arbeta med entreprenörskap i skolan. Kommunrankingen undersöker bland annat hur stor andel UF-företagare kommunen har, samt hur många som får intyg efter avslutat UF-år och slutligen hur kommunerna arbetar med undervisning i entreprenörskap i grundskolan.

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2014-04-29