Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Inspirerande anbudsskola lockade nyfikna företagare

Förra torsdagen samlades ett 10-tal deltagare i Marina Föreningshuset, där anbudskonsulten Monika Morling berättade om konsten att skriva ett vinnande anbud och gav sina bästa tips och råd i anbudsprocessen.

Deltagarna hälsades välkomna.

Monika Morling, anbudskonsult på Moleann AB, Mathias Forsberg, näringslivschef på Upplands-Bro kommun och Stefan Ejderfjäll, upphandlingsstrateg på Upplands-Bro kommun, hälsade deltagarna välkomna.

Den offentliga sektorn upphandlar varor och tjänster för över 500 miljarder kronor årligen. För att vara med och tävla om dessa upphandlingar måste företagarna aktivt delta i anbudsprocessen. Upplands-Bro kommun arrangerade därför nyligen två anbudsträffar, där kommunens företagare fick möjlighet att fördjupa sina kunskaper om anbudsförfaranden vid offentlig upphandling.

Anbudsskolan, som föregicks av en inspirerande anbudskväll två veckor tidigare, syftade till att skapa en fördjupad förståelse om anbudsprocessen och hur kommunens företagare formulerar ett vinnande anbud. Anbudskolan är en del i de olika aktiviteter som kommunen gör för att stärka företagsklimatet och uppmuntra de lokala företagen som säljer varor och tjänster till den privata sektorn att också intressera sig för den offentliga sidan.

– Intresset under dagen var stort från deltagarna, frågorna många och bra, och deltagarna började redan under dagen googla efter egna upphandlingar att lämna anbud på. Det känns jätteroligt, och bådar gott för fler anbud i framtiden, säger Monika Morling, anbudskonsult på Moleann AB.

Deltagarna lämnade anbudsskolan med nyvunna kunskaper om hur de ska kommunicera med den upphandlande enheten, hur de bäst hittar affärerna och inte minst en uppmaning att lämna anbud.

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2014-04-14