Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Lyckad satsning på unga entreprenörer

Kommunens aktiva satsning på entreprenörskap i skolan ger resultat i den senaste UF-rankingen och Upplands-Bro klättrar till plats 5.

Varje år rankar organisationen Ung Företagsamhet det arbete som sker i kommunerna för att främja ungt företagande och entreprenörskap i skolan. Bland annat mäts andelen UF-företagare, elevernas resultat i de regionala och nationella tävlingarna, samt hur många lärare som arbetar med Ung Företagsamhet.

Upplands-Bro kommun har klättrat hela sju placeringar i kommunrankingen, till plats fem, i Stockholmsregionen mellan 2012 och 2013.

– Detta är resultatet av en medveten satsning på unga entreprenörer i skolan. Vi genomför bland annat en årlig entreprenörsdag tillsammans med Upplands-Brogymnasiet, som avslutas med en högtidlig prisutdelning, säger Marcus Nybom, näringslivsutvecklare i Upplands-Bro kommun.

Ung Företagsamhets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster beskrivs kommunrankingen: ”För att lyckas i kommunrankingen måste alla parter i kommunen - såväl lärare och elever, som skolledare och kommunpolitiker - dra åt samma håll.”

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2014-04-14