Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Positiv nyföretagartrend i Upplands-Bro

Upplands-Bro kommun klättrar 57 placeringar i Nyföretagarbarometerns ranking, från plats 99 till 42 av Sveriges 290 kommuner. Förra året startades 153 företag i kommunen.

Tjej

Foto: HK Andersson

Upplands-Bro kommun klättrar hela 57 placeringar i Nyföretagarbarometerns senaste ranking som publicerades i mitten av mars. I kommunen startades 153 företag under 2013, vilket är en ökning med inte mindre än 19,5 procent jämfört med 2012. Därmed är kommunen på plats 42 av Sveriges 290 kommuner. Upplands-Bro kommun visar, i motsats till den allmänna trenden i Sverige, ett positivt utfall för 2013 när det gäller nyföretagande.

– Det är väldigt roligt att nyföretagandet i Upplands-Bro ökar. Vi har arbetat för detta tillsammans med Nyföretagarcentrum och välkomnar alla de nya entreprenörer som startar företag, säger Mathias Forsberg, näringslivschef på Upplands-Bro.

Nyföretagarcentrum presenterar tillsammans med Bolagsverket regelbundet statistik över antalet nyregistrerade företag i Sveriges kommuner och län, i den så kallade Nyföretagarbarometern. I Nyföretagarbarometern mäts andelen nyregistrerade företag per 1000 invånare i respektive kommun. Den kommun med störst andel nyföretagare hamnar följaktligen högst upp i Nyföretagarbarometers kommunranking.

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2014-03-25