Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Turismsamarbete Upplands-Bro och Håbo

Grupparbete

Foto: Per Andersson

Ett första gemensamt seminarium för besöksnäringen i de två kommunerna genomfördes förra veckan på Bro-Bålsta Golfklubb.


Närmare fyrtio personer från besöksnäringen träffadesförra onsdagen för det första av två seminarier med målet att öka turismen i Upplands-Bro och Håbo. Seminarierna arrangeras som ett samarbete med Regionförbundet i Uppsala läns "Arenor för Tillväxt", Upplands-Bro kommun och Håbo Marknads AB.

Jenny Lindberg från Håbo Marknads AB inledde kvällens möte med en genomgång av nuläget i de både kommunerna. Siffror från 2012 visar att turismen omsätter 262 miljoner kronor i Upplands-Bro kommun och 230 mijloner kronor i Håbo kommun. Toni Jonsson från Regionförbundet i Uppsala län berättade om vem som gör vad i turistsverige och hur Regionförbundet arbetar med turismfrågor.

Irma Aalto

Foto: Per Andersson

Irma Aalto är projektledare för Strandutvecklingsprojektet som startats upp i år och som omfattar sex kommuner runt Mälaren: Håbo, Upplands-Bro, Järfälla, Sigtuna, Upplands-Väsby och Ekerö. Projektet löper under 2013 och har som syfte att utreda möjligheter för ökad turism längs Mälarens stränder. Förhoppningen är att det år 2015 ska gå någon form av båtturer inom de sex kommunerna.

Under kvällen genomfördes två workshops med frågeställningarna "Vilka styrkor och svagheter har Håbo och Upplands-Bro vad gäller turismen?" och "Vad kan vi göra tillsammans för att bli ett starkare resmål?". Grupperna kom fram till många bra förslag som kommer att brytas ner till mer konkreta planer vid nästa tillfälle som är den 12 februari.

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2014-02-10