Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Startskott för Unga Jobb i Upplands-Bro

Mötesdeltagare på Unga jobb

Foto: Mathias Forsberg

Företag med stort hjärta engagerar sig mot ungdomsarbetslöheten.

Ett tjugotal arbetssökande ungdomar parades den 1 oktober samman med ett halvdussin företag i Kungsängen genom uppstarten av Unga Jobb. Målet är en tremånaders praktikplats som ska föra ungdomen närmare arbetsmarknaden, skapa ytterligare meriter och ge ökad vana att prata med presumtiva arbetsgivare.

Unga Jobb tillkom på initiativ av Sparbanken i Enköping och Upplands-Bro kommun och målet är enkelt: minska ungdomsarbetslösheten genom att låta företag tillhandahålla praktikplatser till ungdomar.

Sex företag deltog tillsammans med Sparbanken och kommunen och formerade bord där ungdomarna enskilt fick gå runt och prata med de arbetsgivare som de upplevde låg närmast deras intresseområde. Ytterligare ett antal företag i kommunen presenterades, men kunde inte själva närvara, och gav tillsammans med ett tjugotal företag från Bålsta ungdomarna en rad olika branscher och möjligheter att välja mellan.

Flertalet ungdomar valde att prata med alla arbetsgivare och fick därmed chansen att lära sig mer om olika företag och kommunens olika verksamheter. Efter ett nästan två timmar långt möte var responsen positiv bland ungdomar och företag. Företagen antecknade ett antal namn och inom kort startar förhoppningsvis ett antal praktikplatser i Upplands-Bro. Alla inblandade har sedan som ambition att detta inte ska bli en engångsföreteelse utan att regelbundna träffar ska fortsätta efter denna.

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2013-10-03