Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Företagarnas Road Show i Kungsängen

Företagarnas Road Show inleddes med seminarium i kommunhuset den 16 september

Mattias Kranz, ordförande Företagarna Upplands-Bro inledde morgonens Roadshow med att hälsa alla välkomna och han var mycket glad att deltagarna trotsat höstrusket och tagit sig till kommunhuset. Emma Tonnes, Regionchef Företagarna Stockholms Län, presenterade undersökningen Värdeskaparna som Företagarna lanserade den 6 september. Undervisningen visar bland annat på hur mycket av kommunens skatteintäkter som kommer från de små företagen.

Undersökningen är nedbruten på kommunnivå och visade att 23 procent av kommunens skatteintäkter kommer från småföretagen i Upplands-Bro, sedan tillkommer skatteintäkter från medborgare som bor i Upplands-Bro kommunen men arbetar i småföretag registrerade i grannkommunerna. Statistiken är en del i Företagarnas kampanj, #4av5jobb, som syftar till att uppmärksamma småföretagens stora betydelse för jobbskapande och välfärd.

Huvudtalaren för morgonen var Ulrica Dyrke som är Jurist på Företagarna och en av landets experter på offentlig upphandling. Ulrica berättade bland om regelverket kring offentlig upphandling och gav företagen en del goda tips och insikter hur de ska kunna leverera sina varor eller tjänster till offentliga aktörer. Dyrke skickade även med några tips till representanterna från kommunen hur kommunen kan möjliggöra för mindre företag att kunna ta del av offentliga upphandlingar. Även företagarna på plats fick en del tips och tid att ställa frågor.

#4av5jobb på Twitterlänk till annan webbplats

Företagarnas kampanj #4av5jobblänk till annan webbplats

Relaterad information

Se filmen för 4 av 5 jobb: http://www.youtube.com/watch?v=EUn_EjT-1_Elänk till annan webbplats

Upplands-Bro kommuns sida för upphandlingar:

http://www.upplands-bro.se/naringsliv/upphandling.htmllänk till annan webbplats

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2013-09-18