Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Ny turiststrategi på väg

Ett tjugotal turistföretag samlades i Kungsängen för att ta fram kommunens nya turiststrategi.

Besöksnäringen i Upplands-Bro ska ges ökat fokus och som ett led i detta formulerar kommunen en ny turiststrategi. Den 21 augusti bjöd därför turiststrateg Jenny Lindberg och näringslivschef Mathias Forsberg in alla aktörer i näringen till ett seminarium i Kungsängen. Ett tjugotal aktörer som är verksamma inom besöksnäringen i Upplands-Bro kommun deltog.

Målet med sammankomsten var att ge äringen och entreprenörerna möjligheten att komma med idéer och synpunkter på hur de tillsammans med kommunen kan öka antalet besökare till Upplands-Bro. Olika former av samarbete mellan olika besöksmål, där alla hjälper alla och tipsar besökarna, stod högt upp på önskelistan tillsammans med möjligheter att använda kommunens webbplats som marknadsplats för aktiviteter. Även aspekter som skyltning och möjligheten att skapa olika resrutter i kommunen lyftes fram.

- Vi fick ett jättebra gensvar och stor uppslutning till dagens möte, säger turiststrateg Jenny Lindberg. Många bra idéer kom upp och nu har vi en bra grund inför arbetet med att stärka Upplands-Bro som besöksmål.

Arbetet kommer att fortsätta under hösten där strategin skall vara en utgångspunkt för det framtida arbetet. Även om en del hade olika synpunkter var alla överens om att Upplands-Bro har en enorm potential och att möjligheterna är mycket stora.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2013-08-23