Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Upplands-Bro är femte bäst i länet på entreprenörskap i skolan

Bild: UF

Upplands-Bro kommun är femte bäst i länet när det gäller entreprenörskap i skolan. Det visar Ung Företagsamhets årliga ranking. Kommunen har ökat hela sju placeringar, från plats 12 förra året. Det är bara två kommuner som ökat mer.

2012 låg Upplands-Bro kommun på plats nummer 12 men i år har kommunen ökat hela sju placeringar, till plats nummer 5. Ung Företagsamhet i Stockholmsregionen rankar årligen kommunernas arbete med entreprenörskap i skolorna. Kommunerna i topp ger bäst förutsättningar för skolor, lärare och elever att kunna arbeta med entreprenörskap i skolan.

– Det här glädjande resultatet visar att vi är på väg åt rätt håll. Ungdomar som drivit UF-företag har ovärderliga erfarenheter i bagaget som i förlängningen kan göra dem mer attraktiva på arbetsmarknaden. Dessutom blir det lättare för dem att starta och driva företag i framtiden och Upplands-Bro och Sverige behöver fler entreprenörer, kommenterar Irène Seth (M), kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro.

– Det är alltid trevligt med den här typen av uppmärksamhet och ett strålande betyg till elever och personal för allt gott arbete som utförs! Grattis! kommenterar Henrik Hedqvist, utbildningschef på Upplands-Bro kommun.

Ytterligare kommentarer:
Irène Seth (M), kommunstyrelsens ordförande: 08-581 692 06,  073-961 53 80
Henrik Hedqvist, utbildningschef: 08-581 695 01

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2013-04-25