Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Näringslivsfrukost med E.ON och Ragn-Sells 3 november

Tid: 2016-11-03 kl. 07:30 - 09:00
Plats: Ragn-Sells, Sätra Gård, Bro
Arrangör: Upplands-Bro kommun
Kategori: Näringsliv
Illustration med FN:s globala mål.

Vid näringslivsfrukosten den 3 november kommer Ragn-Sells och E.ON att var och en dela med sig av sin bild av framtiden där samverkan med samhället blir en naturlig del för att göra framtidens hållbara affärer.

Pär Larshans, hållbarhetschef på Ragn-Sells, delar med sig av hållbarhetsfrågan i stort men med fokus på hur detta driver dagens och ännu mer morgondagens affärer. Konkreta tips på hur både små och stora företag kan bli en vinnare inom områdena social- såväl som inom ekologisk hållbarhet utlovas.

Lars Nilsson, projektledare på E.ON, beskriver hur framtidens kretsloppslösningar just nu planeras för på E.ONs Högbytorp-anläggning i Upplands-Bro. Utifrån modern teknik och nya kretsloppslösningar kommer norra Europas modernaste återvinningsanläggning att byggas där material återvinns samtidigt som el, värme och biogas produceras. De unika anläggningarna sätter Upplands-Bro på den internationella hållbarhetskartan och nya och framtidsinriktade arbetstillfällen, utbildningar och innovationer skapas.

I nära anslutning till Högbytorp utvecklas samtidigt Broporten, ett ca 50 hektar stort område för industri och handel, där fastighetsbolaget Väderholmen driver planarbetet tillsammans med Upplands-Bro kommun. Området har en potential för att tänka nya systemlösningar och möjliggör fler etableringar med nya hållbara och flexibla kretsloppslösningar i kommunen.

Frukost serveras från 07.15 och den första presentationen inleds 07.30. Bekräfta ditt deltagande via anmälningslänkenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, antalet platser är begränsat.

Välkommen!

Camilla Janson (S)
Kommunstyrelsens ordförande
Upplands-Bro kommun

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2016-10-14