Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Blomlådor

Blomlådor får inte längre användas för att sänka biltrafikens hastigheter på villagator i Upplands-Bro kommun. Anledningen till detta är att blomlådorna inte alltid har skötts om ordentligt, varit felplacerade samt att de i vissa fall skapat konflikter mellan grannar. Istället för blomlådor satsar kommunen nu vidare på åtgärder enligt planen för ökad trafiksäkerhet.

I Upplands-Bro kommun pågick i många år ett försök att sänka biltrafikens hastigheter med hjälp av utplacerade blomlådor på villagatorna. Boende längs en villagata kunde ansöka om tillstånd hos trafikavdelningen, som markerade ut platsen där lådorna skulle placeras. De boende ansvarade själva för inköp och skötsel av blomlådorna.

Det har visat sig att blomlådorna inte alltid stått på anvisad plats, att blommorna vuxit sig för höga och därmed försämrat sikten samt att de i vissa fall skapat konflikter mellan grannar. Därför är blomlådor inte längre tillåtna som farthinder. Istället satsar kommunen vidare på åtgärder enligt åtgärdsprogrammet för ökad trafiksäkerhet, som du hittar under Trafiksäkerhet i menyn till vänster.

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2013-07-02