Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Barnens träd invigs i Upplands-Bro

Fredag 5 maj invigs Barnens träd på Kyrkvägen bakom Kulturhuset i Kungsängen. Trädet planteras av en skolklass från Bergaskolan som står som faddrar för det.

Barnens träd är en förening som grundades år 2010. Föreningen samarbetar med ett flertal skolor, kommuner och företag. Föreningen uppmärksammar FN:s barnkonvention och handlingen fungerar som en påminnelse att alla barn har rätt till en värdig uppväxt, ett gott liv och en känsla av trygghet. Tanken är att varje träd ska planteras av barn. I kampen för barnens rättigheter valde man trädet som symbol och planteringen är en symbolisk handling. Vid alla träd som planteras finns en skylt med en text om barnets rättigheter.

- Att plantera Barnens träd är ett sätt för Upplands-Bro kommun att uppmärksamma barns rättigheter och FNs barnkonvention, säger Catharina Andersson (S), Tekniska nämndens ordförande.

Invigningen sker 5 maj kl 13:00 med bandklippning och tal av Tekniska nämndens ordförande. Kl 14:00 berättar föreningens grundare Jonas Paulman mer om Barnens träd. Det äger rum på stora scenen i Kulturhuset.

 

Ytterligare kommentarer:

Catharina Andersson (S), ordförande i Tekniska nämnden
Tel: 08-518 377 46 , catharina.andersson@upplands-bro.se

Tilman D Thulesius (MP), 1:e vice ordförande i Tekniska nämnden
Tel: 070-009 75 01, tilman.thulesius@upplands-bro.se

Ida Brännström, Teknisk chef
Tel: 08-581 691 56, ida.brannstrom@upplands-bro.se

 

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2017-05-03