Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Stort engagemang för drömparker i Upplands-Bro

Barn ritar teckningar på Kungskalaset

Foto: Hans Lundin

I samband med Kungskalaset gick startskottet för Projekt Drömpark. Ett stort antal barn och även några vuxna tog chansen att rita och beskriva sin drömpark. Vi i den styrande koalitionen i Upplands-Bro kommun (S, MP, KD och C) satsar på medborgardialog inför att kommunens park- och grönytor successivt ska rustas upp.

Under året kommer ett par av kommunens lekplatser rustas upp. Som ett led i att utveckla den lokala demokratin genomför kommunen en dialog i form av Projekt Drömpark.

Kommunen vill vända sig till dem som faktiskt vet bäst vad som ska finnas på en rolig och stimulerande lekplats – nämligen barnen själva. Ett 40-tal teckningar, synpunkter, idéer och tankar kom in under Kungskalaset. Dessa kommer att användas som inspiration inför upprustningar och så småningom utmynna i små och/eller stora åtgärder. Det blir även en utställning i Kulturhuset i Kungsängen i höst där ett urval av teckningarna kommer att visas upp. De som missade tillfället i lördags kan fram till den 19 juni komma till Kommunhuset eller Brohuset och rita teckningar med temat ”Drömparken”.

– Vi vänder oss i första hand till barn och ungdomar för att vi vill veta vad de som användare tycker. Det ska bli spännande att ta del av det som kommer in, säger Catharina Andersson (S), Tekniska nämndens ordförande.

Ytterligare kommentarer:

Catharina Andersson (S), ordförande i Tekniska nämnden
tel 08-518 377 46

Tilman D. Thulesius (MP), 1:e vice ordförande i Tekniska nämnden tel 070-009 75 01

Marianne Hagman, tillväxtchef tel 08-581 692 02

Charlotte Ahlstrand, tf teknisk chef, tel 08-581 696 78

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2015-05-27