Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Nu börjar vi bygga gång- och cykelväg längs med Hjortronvägen!

I mitten av augusti påbörjar Upplands-Bro kommun byggnationen av en ny gång- och cykelväg längs med Hjortronvägen. I samband med detta anläggs också tillgänglighetsanpassade övergångsställen på sträckan. Gång- och cykelvägen planeras vara klar i november 2016.

I området kring Tibble torg finns flera äldreboenden, skolor, förskolor, en matvarubutik och annan service. Dessutom byggs nya bostäder vid Enbärsvägen. Behovet att på ett trafiksäkert sätt kunna gå och cykla längs med Hjortronvägen är därför stort.

I mitten av augusti börjar kommen därför byggnationen av en ny gång- och cykelväg längs med Hjortronvägen. I samband med detta anläggs också tillgänglighetsanpassade övergångsställen vid in- och utfarter på sträckan.

Gång- och cykelvägen planeras stå klar i november 2016. Under byggtiden kommer vägen hållas öppen för trafik och även busstrafiken kommer att gå som vanligt. Däremot kan mindre avstängningar förekomma. Busshållplatsen i riktning mot Kungsängen kommer att behöva flyttas tillfälligt under en period. Upplands-Bro kommun ber om överseende med eventuella störningar som detta kan medföra.

Relaterad information

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2016-07-11