Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Tips och råd

Varje dag skadas nästan hundra cyklister i Sverige. Ofta handlar det om singelolyckor, men ibland sker också krockar med andra trafikanter. Låt inte detta hindra dig från att cykla - cykling är både hälsosamt, billigt och tidsbesparande - men införskaffa en säker cykel, följ gällande trafikregler och kom ihåg hjälmen!

Använd alltid en CE-märkt hjälm som täcker panna, bakhuvud och hjässa. Köp aldrig en stor hjälm till ditt barn som det kan "växa i"! Då skyddar inte hjälmen på ett korrekt sätt. Sköt om din hjälm och byt ut den ungefär vart fjärde år. Annars finns en risk att materialet mattas ut.

Tänk på att välja en stabil, hållbar cykel med broms och ringklocka. Om du ska cykla i mörker ska cykeln även vara utrustad med en vit lykta framtill och en röd lykta baktill. Det ska finnas reflexer framtill, baktill och åt sidorna.

Även som gångtrafikant är det viktigt att komma ihåg reflexerna om man ska ut och gå efter mörkrets inbrott. Om du behöver korsa en bilväg, använd ett övergångsställe. Om du måste passera en väg där inget övergångsställe finns är det lämpligt att gå över vid en vägkorsning där hastigheterna är lägre. Kom ihåg att se dig för noga innan du passerar vägen!

I länkarna nedan hittar du mer tips, råd och information:

Läs mer hos:
Trafikverket - Cykla & Gålänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Cykelfrämjandetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Cykelguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Svenska cykelsällskapetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Relaterad information

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2016-08-17