Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Vinterunderhåll

Fotografi av plogbil

Fotograf: Jörgen Wiklund, Scandinav bildbyrå

Plötsligt är vintern här igen med tillhörande snö och halka. Under perioden 15 oktober-30 april ansvarar kommunen för att snöröja, halkbekämpa och forsla bort snö.

Kommunen står i beredskap dygnet runt mellan den 15 oktober till den 30 april för att snöröja, halkbekämpa och forsla bort snö. Det är dock inte kommunens enskilda ansvar att se till att framkomligheten upprätthålls, utan du som fastighetsägare bär också ett stort ansvar.

Inför vintersäsongen kommer samtliga vägbommar på innergårdar samt gång- och cykelbanor vara upplåsta från den 15 oktober, för att snöröjning ska vara möjlig att genomföra. Efter avslutad sandupptagning den 30 maj, kommer vägbommarna åter att låsas av kommunen.

För att effektivisera arbetet med snöröjning, använder kommunens entreprenör Björns entreprenad, BEAB, mobilappen Vinterdrift som bland annat innehåller kartor med prioriterade snöröjningsområden.

Vanliga frågor

På sidan Vanliga frågor finner du svar på mycket, så som vem som ansvarar för vägen och vilken prioritet den har. Du är varmt välkommen att kontakta Kundcenter om du inte hittar svar på din fråga. Du når Kundcenter på 08-581 690 00 eller kommun@upplands-bro.se

Så kan du hjälpa till

På sidan Så kan du hjälpa till  finns konkreta tips på vad just du kan göra för att vintern ska passera så smärtfritt som möjligt.

Kalendarium

Just nu finns det inga aktuella kalenderhändelser.

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2016-11-10