Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Försvarsministern invigde de nya soldatbostäderna i Bro

Försvarsminister Karin Enström

Foto: Hans Lundin

Försvarsminister Karin Enström (M) invigde på onsdagen de nya soldatbostäderna på Växthusvägen 17 i Bro. De 42 hyreslägenheterna kommer i första hand att hyras ut till gruppbefäl och soldater vid Livgardet i Kungsängen.

I sitt invigningstal sa försvarsminister Karin Enström (M) att det är viktigt att de anställda har möjlighet att hyra bra bostäder nära arbetsplatsen.

– Nu invigs de här 42 lägenheterna på Växthusvägen och det är resultatet av en god samverkan mellan flera olika parter, sa hon.

Claes Tomberg

Projektet är en del i det pilotprojekt med att finna bostäder för gruppbefäl, soldater och sjömän som Stiftelsen MHS Bostäder har fått av Försvarsmakten. Stiftelsens ordförande, Claes Tornberg, är glad att man nu kan erbjuda bra lägenheter nära Livgardet i Kungsängen.


Peter Sandvall

Försvarsmaktens generaldirektör, Peter Sandvall, höll med och poängterade det goda samarbetet mellan stiftelsen och andra aktörer, inte minst kommunen.

Irène Seth

Irène Seth (M), kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro kommun, betonade vikten av att de anställda på Livgardet nu har ökade möjligheter att bo i kommunen.

– Därmed kan de delta i samhällets utveckling på ett helt annat sätt än om de inte bor här.

Jonas Bystedt och Stefan Hjälmeby

Stefan Hjälmeby och Jonas Bystedt från Willa Nordic AB, som i samarbete med LMR Byggnads AB har producerat bostäderna, berättade bland annat om platsens historia med rosenodlingar som gett platsen dess namn, Rosenängarna, och den speciella arkitekturen samt olika tekniska lösningar.

Efter talen klippte Karin Enström bandet och invigde därmed de nya lägenheterna. Hon och andra gäster visades sedan runt i huset. 

Bland annat kunde man titta på den lägenhet som Frida, en av de nyinflyttade soldaterna, hyr. Hennes kollega, Adam, hyr en annan lägenhet.

– Lägenheterna är bra planerade och att det är kul med ett eget boende inte långt från Livgardet.

Tidigare bodde Frida i Huddinge och Adam bodde på regementet.

Text och foto: Hans Lundin

Soldaterna Adam och Frida samt försvarsminister Karin Enström

Soldaterna Adam och Frida, som bägge just flyttat in på Växthusvägen 17 i Bro, berättar för försvarsminister Karin Enström (M) om sitt nya boende.

Yvonne Stein, Karin Enström och Irène Seth

Yvonne Stein (FP), kommunalråd i Upplands-Bro med ansvar för plan- och exploateringsfrågor, Karin Enström (M), försvarsminister, och Irène Seth (M), kommunstyrelsens ordförande i upplands-Bro, diskuterade projektet.

Karin Enström och Jonas Bystedt

Jonas Bystedt från Willa Nordic berättade för försvarsministern om olika tekniska lösningar i lägenheterna.

Relaterad information

Relaterad information

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2013-10-03