Startsida – Upplands-Bro
Startsida – Upplands-Bro

Spadtag för de första hyreslägenheterna vid Norrboda

Ett nytt kvarter i Norrboda med bostäder, såväl friliggande villor som hyresrätter och bostadsrätter, och ett nytt handelsområde börjar växa fram. Den 26 september tas ett första spadtag för de 109 hyresrätterna i området.

Klockan 14.00 den 26 september tar Yvonne Stein (FP), kommunalråd med ansvar för plan- och exploatering, och representanter för Tibblemarken AB/Erlandsson Bygg AB det första spadtaget för 109 hyreslägenheter vid Norrboda. Det är Tibblemarken AB som genom Erlandsson Bygg kommer att uppföra lägenheterna som byggs med närhet till kommande service och vacker natur. Denna första etapp kommer att förhyras av Stiftelsen MHS-Bostäder, för verksamma soldater vid livgardet. Första inflytt beräknas bli under fjärde kvartalet 2014.

– Vi är väldigt glada att utbyggnaden av Norrbodaområdet fortsätter och att Erlandsson Bygg väljer att bygga hos oss i Upplands-Bro.  Vi välkomnar också att produktion av nya hyresrätter kommer till stånd i vår kommun, kommenterar Yvonne Stein (FP), kommunalråd med ansvar för plan- och exploateringsfrågor.

Erlandsson Bygg har under de senaste åren etablerat sig i Stockholms- och Mälardalsregionen efter att framgångsrikt ha verkat i Skåneregionen och hela västkusten upp till Strömstad. Erlandssonkoncernen har sitt huvudkontor i Göteborg. 

– Projektet i Kungsängen kommer att bli vårt referensprojekt och det är ett viktigt startskott för bolagets egen projektutveckling i denna region. Norrboda är ett område som kommer att utvecklas mycket de kommande åren. I närområdet finns Kungsängen golf, ett naturreservat med fina naturområden, handel, Kungsängens idrottsplats samt bra kommunikationer. Vi tittar just nu på ytterligare byggnation, säger Tomas Erlandsson, ägare av Erlandsson Bygg. 

Om lägenheterna
Projektet innehåller 109 moderna och yteffektiva lägenheter fördelat på tre huskroppar i fem och fyra våningar med en putsad fasad. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats samt kommer att utrustas med tvättmaskiner och torktumlare. Varje lägenhet har förråd i källarplan. Inflyttning i första etappen planeras till fjärde kvartalet 2014. 

Om Tibblemarken AB
Tibblemarken AB är ett ägarkonsortium mellan Erlandsson Bygg AB och Mabäcker & Pattyranie AB. Detta projekt blir parternas första men de planerar redan nu för fler bostadsutvecklingsprojekt.

Ytterligare kommentarer:
Alex Mabäcker Johansson, Tibblemarken AB: Tel 070-888 18 17
Yvonne Stein, kommunalråd med ansvar för plan- och exploatering i Upplands Bro kommun:  08-581 691 92, 073-961 12 08
Irène Seth (M), Kommunstyrelsens ordförande: 08-581 692 06. 073-961 53 80
Karl-Erik Lindholm, kommundirektör: 08-581 691 95

Relaterad information

Relaterad information

Sidansvarig

Senast uppdaterad:

2013-09-26